Mittwoch, 20. März 2013


Süßer Frühlingsanfang












Piña colada-TorteBiskuitteig mit Mascarpone, Ricotta,  Kokoslikör, Kokosmilch und Ananasmousse. Bestreut mit Kokosflocken.  



Torte mit einem Blumenakzent






Kommentare:

  1. Wow! Von der Torte hätte ich ja gleich gerne ein Stück auf dem Teller. Soweit zu den Zutaten.

    Deko: Endlich ein bißchen Frühling. Wenigstens auf dem Bildschirm. Die Blume passt ja wunderbar zu der Torte.

    Liebe Grüße
    Anna

    AntwortenLöschen
  2. Wooow! Pani Paulino, jestem oszołomiona Pani tortami! Są przepiękne! ;) Chciałabym coś podobnego spróbować zrobić w domu, dlatego mam kilka pytań... Czy czekolada jest rozpuszczana z dodatkiem masła, jak często do polew, czy tylko zwyczajnie w kąpieli wodnej? Czy te kontury są rysowane na papierze do pieczenia? i czy one po zastygnięciu faktycznie tak ładnie schodzą? czy te piękne ozdoby nie rozpuszczają się jakoś od masy tortu? i wgl, czy mnie, początkującej, może wgl wyjść chociaż jakaś namiastka tego cuda?! ;D pozdrowienia z śnieżno - wielkanocnej Polski! ;)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Bardzo dziękuję za komentarz. Przeprasza, że odpisuje tak późno. Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania :). Do czekolady nic nie dodaje. Rozpuszczam ją tak jak napisałaś w kąpieli wodnej. Musisz koniecznie uważać, żeby nie dostała się do czekolady woda. Tak, kontury rysuje na papierze do pieczenia. Po wyschnięciu czekoladowy obrazek bez problemu odchodzi od papieru. Czekolada nie rozpuści się od kremu. Musisz tylko trzymać tort w chłodnym miejscu. Kiedy chcesz przełożyć obrazek na tort użyj dwóch dużych noży. Tak żebyś nie dotykała obrazka rękami. Tak, oczywiście, że Ci wszystko wyjdzie :) To tylko tak skomplikowanie wygląda. Koniecznie prześlij mi zdjęcia Twojego dzieła.
      Serdecznie pozdrawiam
      Paulina

      Löschen
  3. piękne ciasta, wyglądają jak dzieła sztuki! Z czego korzystasz robiąc je? Z czekolady, barwników, jakiejś specjalnej masy :) ? Pozdrawiam Ewelina

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Hej Ewelina, dziękuję bardzo za ten komentarz. To miło, że tak uważasz. Do wykonania tych tortów używam tylko czekolady bo nie przepadam za masą cukrową. Mieszam białą czekoladę z barwnikami aby uzyskać kolory (ja używam tych: http://www.aledobre.pl/7391,Barwniki_spozywcze_do_czekolady_zestaw_4_szt_w_zestawie_1913_1299_Wilton.html).
      Jakbyś miała więcej pytań to pisz.
      Serdecznie pozdrawiam
      Paulina

      Löschen