Mittwoch, 22. Mai 2013


Schokoladen-Porträt von Natalia


Liebe Natalia,
Zu deinem Geburtstag wünsche ich Dir alles erdenklich Gute, viel Glück, Gesundheit, Zufriedenheit und viele sonnige Tage.
Deine Paulina :) 


Tutorial: Schokoladen Porträt  

Ich habe das Schokoladen-Porträt diesmal mit einer ganz anderen Methode gemacht. 

I. Konturen zeichnen


II. Konturen mit Farben füllen


III.  Den Hintergrund mit Schokolade füllen 

IV.  Das Porträt umdrehen und den Effekt bewundern  

V.  mit dem Original vergleichen

Wie gefällt es euch? 

  
   


9 Kommentare:

  1. Cooler Haarschnitt Natalia!

    Dein Schokoladeportrait gefällt mir super! Ist so auch einfacher zu machen. Denke ich jedenfalls. Sehr gut getroffen! Toll. ♥

    Liebe Grüße
    Anna

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. vielen Dank Anna,

      Ich bin froh, dass es dir gefällt.
      Liebe Grüße

      Paulina

      Löschen
  2. piękne torty! chciałabym zapytać o to jak, robisz kolorowe wypełnienie? Czy to jest tylko biała czekolada z barwnikiem?
    serdecznie pozdrawiam!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Dziękuję za komentarz. Wypełniam obrazek białą czekoladą zmieszaną z barwnikiem (ja używam takich http://www.aledobre.pl/7391,Barwniki_spozywcze_do_czekolady_zestaw_4_szt_w_zestawie_1913_1299_Wilton.html ) Jeżeli chcesz uzyskać jakiś odcień brązu to wymieszaj białą czekoladę z mleczną bądź gorzką. Jak byś miała więcej pytań to pisz. Serdecznie pozdrawiam
      P.

      Löschen
  3. Świetny pomysł, naprawdę! I o ile smaczniejszy od masy cukrowej. Ja sama póki co bawiłam się tylko w pisanie czekoladą na torcie, ale myślę, że przy następnej okazji podkradnę Twój pomysł, ciekawe tylko jak moje proszkowane barwniki się sprawdzą:)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mam do Ciebie ogromną prośbę! Napisz mi koniecznie jak się sprawdziły proszkowe barwniki. Ja używam tych do czekolady bo słyszałam, że inne nie działają. A i koniecznie wyślij mi zdjęcia na maila swojej pracy.
      Serdecznie pozdrawiam

      Löschen
    2. jak tylko wypróbuje to prześlę! Niestety sesja przede mną, więc na efekt mojej pracy będziesz musiała poczekać:) Z tymi barwnikami to wydaje mi się, że mogę mieć problem z intensywnością barwy- nawet używając ich do swiss meringue buttercream troszkę wyszły inne kolory niż zakładałam. Ale myślę, że rozpuszczając je w minimalnej ilości wody/śmietanki, a dopiero potem dodanie do masy/czekolady i kombinacja z proporcjami może pomóc:) Plusem na pewno jest to, że są tańsze niż Wiltony:)

      Löschen
    3. Żeby zabarwić czekoladę, trzeba użyć barwników rozpuszczalnych w tłuszczach, inne (rozpuszczalne w wodzie) niestety nie działają...

      Löschen
    4. Zgadza się. Kropla wody i po czekoladzie.

      Löschen